Mõni aeg tagasi tuli mulle meilile kiri armsalt Kellilt, kes kutsus mind ägedale üritusele Rummu Karjääris, mis oli korraldatud Adventure Center poolt, ma ei jõudnud esimese korraga kirjagi läbi lugeda kui juba nõus olin 😀 

Eelmine aasta käisime sama firma juures Pirtal SUP matkal ja see oli mega äge kogemus. Päikeseloojangul merel koos enda kallimaga, idekas romantiline “kohting” . Lisaks juba esimesel korral jäi mulle silma see kui ägedad inimesed seal firmas koos on, oma ala professionaalid reaalselt. Ja kui sain meilile kirja, et Rummu karjääris otse helesinisel laguunil on võimalik snorgeldada, SUP lauaga sõita või hoopiski sukelduda siis kaua ma enda vastuse peale mõtlema ei pidanud. Kuna Rummuga on mul endal isiklik seos ja mind on alati huvitanud selle veealune maailm siis ei olnud varianti ka, et selle eriürituse vahele oleksin jätnud. 

Kohale jõudes tutvustati meile tiimi ja kõiki instruktoreid. Eriti äge oli see, et kohapeal oli olemas snäkilaud ning külmad joogid 😍 Me ise ei mõelnud üldse sellele, et juua kaasa võtta ja kui nägime, et kohapeal olemas on siis olime positiivselt üllatunud, et iga pisiasi oli läbi mõeldud. 

Kõigepealt käisime Tuhamäel ja saime teada vangla ajaloost, mis oli väga huvitav, mõningaid asju polnud ma kuulnudki enne ja minul oli küll väga põnev. Lisaks informatiivsele infole saime ka ägedaid pilte 👌

 

Kui ekskursioon läbi oli siis saime kiirkursuse sukeldumisest, mille käigus instruktor rääkis sukeldumise põhireeglitest, tutvustas sukeldumisvarustust ja õpetavas vee all õigesti käituma kui näiteks kõrvad lukku peaks minema ja kuidas käituda kui mingi probleem tekib. 
Sukeldumine toimus personaalselt ja turvaliselt koos instruktoriga ja kui ma ei eksi käisime 5m sügavusel. Ja need, kes ujuda ei oska ja arvavad, et tänu sellele ei saa minna siis reaalselt Sa ei peagi oskama, oluline on vaid see, et Sul oleks tervis korras. Ma hullult kartsin tegelt seda sukeldumist, kuna olin kindel, et ma ei oska hingata õigesti ja kõik läheb valesti jne. Sada mõtet oli peas 😀 Aga reaalselt peale seda kui instruktor kõik põhjalikult ära rääkis sain aru, et minuga ei saa mitte midagi juhtuda ja all good.
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
 
Ma sain endale selga kaks kalipsot, sest instruktor kartis, et mul võib muidu külm hakata kuna olen nii pisike. Tegelikult külm ei hakanud võibolla oli kahest kalipsost kasu 🤔😀 igatahes kui lõpuks kogu varustus seljas oli harjutasime instruktoriga vee pinnal hingamist ja reaalselt ma arvasin, et loobun kuna mul tekkis mingi ulme paanika, et ma ei saa piisavalt õhku ja ma ei saa seda hingamist paika jne. Aga õnneks suutis instruktor mind maha rahustada ja suutsin hingamise paika saada. Vee all oli mega ilus nagu reaalselt. Ma vahepeal unustasin üldse ise ujuda sest jäin vaatama neid müüre, väravaid jne. Vaatamist oli meeletult palju. Ma olen üli õnnelik, et võtsin julguse kokku ja käisin sukeldumas ära. Reaalselt see oli üks ägedamaid kogemusi 😍 muidugi oli eriti lahe see, et Mihkel oli ka kaasas ning ega ta polnud ka kindel selles sukeldumises kuna kunagi sai Egiptuses väga halva kogemuse osaliseks, kuid uskuge või mitte aga seekord jäi ta mega rahule ja instruktor isegi kiitis teda, et ta oleks ideaalne sukelduja 👌 Meil oli väga äge ja oleme üli tänulikud tervele tiimile, nad teevad tõesti oma tööd südamega. Kindlasti külastsme neid suve jooksul veel ja võtame ette ühe SUP matka.
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
Foto Magnus Heinmets
 
Ja nüüd mul Teile üks äge uudis, et ka Teie saaks nautida ja veeta ühe maagilise päeva Rummu helesinisel laguunil loosime koostöös Adventure Center’iga välja SUP-matka kahele koos tuhamäe külastusega. Loosi leiad minu instagram’ist ja ka facebook’ist
 
 
 
Kohapeal pildistas kogu üritust profifotograaf  Magnus Heinmets
 
Seikluskeskuse kohta lähemalt saad uurida SIIT
Peale üritust käisime Keilas Legends of Diner’is söömas ja nautisime õhtut, lapsed olid ju ikkagi vanavanemate juures ja palju seda vaba aega meile kahekesi ikka antakse 😀Ja nagu ikka ei jõudnud ma tervet burxi ära süüa, mitte et see hea poleks olnud aga reaalselt kõht sai mega kiirelt täis. Kes veel käinud pole siis soovitame minna, hea teenindus ja söök garanteeritud.