Väike edit postituse osas, kuna paljud loevad ja tõlgendavad mu lauseid valesti siis täpsustan, et võõraste inimeste arvamus mulle tõesti korda ei lähe, kuid ma ei lase inimestel ennast ka solvata või kiusata. 

Naljakas on see, et üritad enda asja ajada, kuid alati leidub neid, kellele ette jääd. Ma ei loe teiste blogisi, ma ei kirjuta teistest inimestest, ma ei tekita draamasi ega otsi neid ise, kuid ometigi olen alati ma kuskile draamasse tõmmatud, see tõsiselt on väsitav.

Räägime siis sellest, et ma olen #feikinfluencer. Teate ikka, kes on feik? Mulle tundub, et päris paljudele jääb selle sõna tähendus arusaamatuks või ei teata selle sõna õiget tähendust. Igatahes üks “blogija” kirjutas artikli sellest, kuidas ma olen ühe telegrammi grupi omanik (meie grupis on 42 liiget) ja sunnin teisi inimesi enda pilte kommenteerima ja like’ma, naeruväärne. Terve see blogipostitus oli minu jaoks nii sisutühi ja nii valedel faktidel ülesse ehitatud ja muide sellest kirjutas inimene, kes ise on välismaa engagement gruppides ja päris mitmes ning meie grupi lingi saatis ka lõpuks kuskile välismaa gruppi nimega sex chat, kas see käitumine on normaalne? Moraali loeb see, kes ise on engagement gruppides, mis on palju suuremad kui minu 40 inimesega grupp. Üldse naljakas oli jälgida, kuidas see teema läks korda ja südamesse nendele inimestele, kes ise varasemalt olid samuti sellistes gruppides ja kui nüüd asi avalikuks tuli hakkasid kõik väitma, et oi olin ainult korraks, oi hea, et aru sain ise ikka, et see asi jama jne. Lisaks väideti, et aa liitusin grupiga huvi pärast, et teada saada, mis see on 😀 Ometigi olid kõik teadlikud algusest peale, mis see on? Naljakas oli endal lugeda lihtsalt muud midagi, sest teadsin ju, et inimesed, kes väitsid end korraks grupis olevat või huvi pärast tegelikult olid grupis mitu kuud, et milleks jama ajada? See teema läks päris suureks, kuna suuremad sisuloojad arvasid, et oh selle pealt saab klikke jagame edasi ja teeme ikka korralikult maine maha, ega muude asjadega klikke ei saagi ju kui vaid draamaga ja teiste inimeste mustamisega.

Kohati olen tänulik, et selline postitus tehti, kuna nägin väga paljude inimeste tõelist palet. Minu ees tehti üks nägu, seljataga teine. Üritati endast maalida hea pilt, valetati asjade kohta, mida pole olemaski ja mida keegi teinudki pole, näiteks väideti, et ajan inimesi omavahel riidu ja ässitan ühe blogija vastu ülesse 😀 Halloo, mul on enda elu ja igaüks teeb oma järeldused inimestest, mul pole vaja mitte kedagi omavahel riidu ajada või ülesse ässitada, sest inimestel on endal ka silmad peas ja oskavad ka lugeda ning vaadata, mis nende ümber toimub. Aga eks jah, kerge ongi teisi süüdistada kõikides enda probleemides ise vastutust võtmata.

Okei räägime siis sellest grupist, mis tegi minust suuremale üldsusele #feikinfluenceri. Nagu ma juba mainisin on meid grupis kokku 42 liiget koos minuga. Selles grupis on mu lapsepõlve sõbrad, mu oma pereliige, mu enda sõbrad ja tuttavad ning selles grupis me räägime üksteisega igapäevaselt. Jagame enda päeva, enda muresi, anname nõu instagrami osas, jagame nippe, kuidas paremini sisu luua, kuidas inimesteni jõuda jne. Jah, jagame ka enda uusi instagrami postitusi, kuid mis selles halba on? Mitte keegi ei sunni mitte kedagi kommenteerima ega like’ma, seal on öeldud ka, et kui see pilt Sind ei kõneta siis ära kommenteeri, kohustuslikku pole midagi. See grupp on sama feik kui on blogijate grupid, kus nad jagavad enda blogipostitusi, sama feik kui on muusikute grupid, kus nad jagavad enda uusi lugusi, sama feik kui enda sõpradele jagada enda asju. Vahe on vaid selles, et see grupp ei käi instagrami eetikaga kokku, kuid ma ei näe, et teeksime valesti midagi. Me oleme omavahel suhtluses, kas siis sõbrad ja tuttavad ei või jagada omavahel enda asju? Blogipostituste jagamise grupis on näiteks peaaegu 3000 inimest, kuid meie grupis on 42. Ehk siis kui firma küsib blogi kohta statistikat siis see on ju samamoodi feik? Ei ole? A kuidas ei ole, Sa jagad ju seda grupis kus on pea kolm tuhat inimest. Ehk siis kogu see teema on minu jaoks nii ajuvaba ja vaikselt viskab üle juba.

Kaotasin tänu sellele followere, so what. Igal inimesel on õigus enda arvamusele ja olen suhelnud päris paljude inimestega enda tutvusringkonnast (muusikute, tantsijate jne) ja kõik naeravad selle teema välja sest nende jaoks on see sama ajuvaba kui minu jaoks. Ehk siis mul suhteliselt ükskõik, mida minust arvavad need inimesed, kellele ma nagunii ei meeldinud juba enne. Lihtsalt vaikselt viskab üle juba see, kuidas inimesed iga mu sammu kommenteerivad ja iga samm neile ette jääb. A ja loetakse vaid blogipostituse pealkirju ja minnakse kuskile blogisse lambist lahmima sisu teadmata 😀 Et jah, good luck Teile.

Algul oli see kogu teema mulle emotsionaalselt väga raske ja mõjus päris rängalt, kuna olen seda tüüpi inimene, kes on üpris hella hingega, kuid õnneks mu ümber on nii palju toetavaid inimesi, kes saavad aru kui naeruväärne see kõik on. Lisaks võtsid sõna need, kes ei tea asjast mitte midagi, inimesed kes ei tea ega tunne mind ja lambist lahmivad mingit jama. Lõpuks see enagement grupi asi läks sinnamaani, et mul on ostetud followerid ja liked 😀 Et jah, naeruväärne teema. Aga olen kindel, et igaüks saab oma osa varem või hiljem.

Täna ma ei taha ennast nimetada blogijaks, kuna see sõna blogija juba on selline, et inimestel tekivad eelarvamused ja kahjuks on blogijad enda draamadega igasuguse maine firmade suhtes ära rikkunud, mis on kurb sest nii palju on häid blogijaid, kes ajavad oma asja ja ei kogu klikke draamade ja negatiivse jamaga. Aitäh, et inspireerite ka mind olema parem inimene.

End of the day olen ma ikka see, kes ma olen ja ma ei hakka ennast elusees mitte kellegi pärast muutma, et kellelegi rohkem meeldida. Ja minust räägivad need inimesed, kes ei teagi mind, et kes nende järgi minust arvamuse kujundavad siis mis seal ikka, see Teie valik ja muutma ma seda ei hakka. Kuid palun armsad seljataga rääkijad ärge kirjutage mulle rohkem kirju stiilis nagu midagi poleks olnudki, grupis käid ja klatsid ning valetad ja siis tuled mu käest veel nõu küsima firma koostöö suhtes?

Mina jätkan enda asjade jagamist ja kirjutamist ning see, mida minust räägivad minu jaoks täiesti võõrad inimesed ei kõiguta mind üldse. Sest mu oma inimesed teavad, milline ma olen ja kes ma olen 🙂 Soovitan kõigil olla positiivsemad, sest positiivsus tõmbab ligi head, negatiivsus halba 🙂 Vali ise kumba oma ellu soovid.

Mina tänan ausalt kogu südamest neid inimesi, kes mu kõrval on! Aitäh, ilma Teieta oleks ma ilmselt ammu käega löönud <3